Alessandra Medisch Pedicure en Voetconsulent

Op dit moment is er een KLANTENSTOP 

Bent u reeds klant dan kunt u uiteraard een afspraak plannen.

WELKOM

Alessandra Medisch Pedicure is het adres waar u terecht kunt voor professionele en specialistische voetzorg in Nieuw-Vennep.

Voor het maken van een afspraak verwijs ik u naar mijn web agenda via de link hieronder. Daar kunt u zelf een afspraak inplannen.

Voor vragen verzoek ik u een email te versturen.

                                    WEBAGENDA  

   https://agenda.podofile.nl/inlog.php?evryKlantnr=313892

 

 

Contact opnemen

roos met provoet logo.JPG

Mijn expertises

Als gediplomeerd medisch pedicure - en lid van branche organisatie Provoet - heb ik mij na de basisopleiding verder verdiept in specialistische technieken.  Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden. 

Een medisch pedicure behandeling is hetzelfde als een basis, echter toegespitst op uw medische indicatie.

U kunt hierbij denken aan aandoeningen als diabetes, reuma, hart- of hersenaandoeningen. Maar ook de oudere voet vergt een specifieke aanpak.

Uw behandeling wordt mogelijk geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekering. 

Risicovoeten zijn voeten waarbij als gevolg van een onderliggende aandoening een risico is op complicaties van de huid, nagels en stand van uw voeten. Goede voetzorg door een medisch pedicure is dan gewenst. Alert zijn en vroegtijdig reageren op voetproblemen is bij risicovoeten van extra belang.

Mijn werkwijze:

Door middel van gericht voetonderzoek wordt in kaart gebracht wat er aan de hand is, hoe dit gekomen is en wat we er aan kunnen doen, of hoe we de klachten kunnen verminderen. Daar waar mogelijk wordt natuurlijk gekeken naar het wegnemen van de oorzaak.

Hiervoor is soms overleg en samenwerking nodig met andere disciplines, zoals huisarts en de praktijkverpleegkundige, een podotherapeut of podoloog. In geval van diabetes is het van belang om na te gaan of u voor vergoeding in aanmerking komt. Een zorgprofiel wordt vastgesteld door de podotherapeuten van Voetencentrum Wender waarmee ik samen werk.

 

Diabetische voet

Mensen met diabetes lopen de kans om complicaties aan hun voeten te krijgen als gevolg van de ziekte. Door mijn focus op "Diabetische Voet" kan ik uw voetprobleem grondig beoordelen en behandelen, wat vaak vergoed wordt door de ziektekostenverzekering.

 

voetreflexmassage.JPG

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het aan te raden om een pedicure te bezoeken die verstand heeft van deze aandoening, ik ben bijzonder bedreven in het verlichten van knobbels en het geven van gedegen advies over geschikt materiaal. 

wandelwol.JPG

Voetreflexmassage 

Voetreflexmassage is voor iedereen met klachten zowel lichamelijk als emotioneel. Ook zonder concrete klachten kan de behandeling worden aanbevolen ter ondersteuning van algeheel welbevinden

voetreflex zones

Voeten verdienen aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel voetstappen u in uw leven gaat zetten, dan snapt u goed waarom deze slogan ook voor u telt. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. Maar ook klachten als reuma, diabetes of nare drukplekken kunnen op uw voeten van toepassing zijn. Mijn advies: ga op tijd naar een specialist! Als u op tijd verzorging voor uw voeten krijgt, kan u een medische behandeling en blijvende klachten voorkomen.